ေနသာ
စံခ်ိန္စံႏႈန္းမမီေသာ စားသုံးဆီမ်ားႏွင့္ ပတ္သက္၍ အေရးယူေဆာင္ရြက္ရန္ နည္းလမ္းမ်ားကုိ ဝုိင္းဝန္းေဆြးေႏြး အၾကံျပဳေပးရန္ က်န္းမာေရးဝန္ႀကီးဌာန ျပည္ေထာင္စုဝန္ႀကီး ေဒါက္တာျမင့္ေထြး ကေျပာသည္။
အရည္းအေသြးျပည့္မီ၍ ေဘးအႏၱရယ္ကင္း႐ွင္းေသာ စားသုံးဆီမ်ား ထုတ္လုပ္ေရာင္းခ်ႏုိင္ေရး အလုပ္႐ုံေဆြးေႏြးပြဲသုိ ့ကုိ ေမလ ၁၇ ရက္က ေနျပည္ေတာ္တြင္ က်င္းပရာ ျပည္ေထာင္စုဝန္ႀကီးက အဖြင့္အမွာစကားေျပာၾကားရာတြင္ ယခုကဲ့သုိ ့ေျပာၾကားခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
"စံမမီ စားသုံးဆီမ်ားနဲ ့ပက္သက္လုိ ့လည္း အေရးယူေဆာင္ရြက္ရန္ နည္းလမ္းမ်ားကုိပါ ၀ုိင္း၀န္းေဆြးေႏြး အၾကံျပဳေပးပါလုိ ့တုိက္တြန္းလုိပါတယ္" ဟု ျပည္ေထာင္စု၀န္ႀကီး ေဒါက္တာျမင့္ေထြးက ေျပာသည္။ အလုပ္႐ုံေဆြးေႏြးပြဲက်င္းပမည့္ ႏွစ္ရက္တာကာလအတြင္း စုိက္ပ်ိဳးမႈက်င့္စဥ္ႏွင့္ ေလ်ာ္ညီေသာ အရည္အေသြးျမင့္ ဆီထြက္သီးႏွံကုန္ၾကမ္းမ်ား စုိက္ပ်ိဳးထုတ္လုပ္ႏုိင္ရန္ နည္းလမ္းမ်ားကုိ အၾကံျပဳေဆြးေႏြးၾကေစလုိသည္ဟု ျပည္ေထာင္စုဝန္ႀကီးကေျပာသည္။
" စားသုံးဆီမ်ား ထုတ္လုပ္သုိေလွာင္ ျဖန္ ့ျဖဴးေရာင္းခ်ရာမွာ စနစ္တက်ျဖစ္ေစေရးနဲ ့အရည္အေသြးျပည့္မိၿပီး ေဘးကင္းတဲ့ စားသုံးဆီမ်ား ထုတ္လုပ္ႏုိင္ဖုိ ့အရည္အေသြးထိန္သိမ္းျခင္းဆုိင္ရာ ကိစၥရပ္မ်ားကုိ လည့္ထည့္သြင္းေဆြးေႏြးေစလုိပါတယ္" ဟု ေဒါက္တာျမင့္ေထြးကဆုိသည္။
၂၀၁၅ -၂၀၁၆ ခုႏွစ္တြင္ စားသုံးဆီနမူနာစုစုေပါင္း (၅၃) ခုကုိ ေစ်းကြက္နမူနာ ေကာက္ယူစစ္ေဆးရာတြင္ အမွတ္တံဆိပ္ေဖာ္ျပခ်က္နဲ ့ကုိက္ညီမႈမ႐ွိသည့္ စားသုံးဆီ နမူနာ ၂၈ ကုိ ကုိေတြ႕႐ွိခဲ့ေၾကာင္း
ယင္းအလုပ္႐ုံေဆြးေႏြးပြဲမွ သိရသည္။ ႏွစ္ရက္တာက်င္းပမည့္ အဆုိပါအလုပ္႐ုံေဆြးေႏြးပြဲ သုိ ့ဆီလုပ္ငန္း႐ွင္မ်ားအသင္း၊ ဆီစက္လုပ္ငန္း႐ွင္မ်ားအသင္း၊ ျမန္မာႏုိင္ငံ စားေသာက္ကုန္ ထုတ္လုပ္တင္ပုိ႔ ေရာင္းခ်သူမ်ားအသင္း (MFPEA)၊ အစာအဟာရဆုိင္ရာ သိပၸံႏွင့္ နည္းပညာအသင္း၊ စုိက္ပ်ိဳးေရးဦးစီးဌာန၊ အေစားအေသာက္ႏွင့္ ေဆး၀ါးကြပ္ကဲေရးဦးစီးဌာန ႏွင့္ United Nations Industrial Development Organization (UNIDO) စသည့္အဖြဲ ့အစည္းမ်ား တက္ေရာက္ေဆြးေႏြးၾကသည္။
No comments:
Post a Comment